MY FAMILY

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Thursday, December 1, 2011

MERAIKAN LEPAS PANTANG DI MELAKA

Benda x dirancang untuk pergi melaka..emm sebenarnya dh bosan dok umah 2 bulan x gi jln2 jauh ..26 nov ajak hubby gi kawen kak ha then 27 nov tu pergi umah kwn kawen di negri 9 dan masa tu la plan nak gi melaka terjadi dengan tibe2..saje nak bawa darwisy dan diri sendiri nak berjln hehe..
Banyak dugaan nk smpi di melaka..asyik dok sesat je kat ngeri 9 yela masa town pusing2 then sesat ntah mana..gps lak bengong masa tu coz awan banyak...Hubby dok asyik ckp kalo kita sesat lagi balik je kl tau..dlm hati ni dok arap agar dipermudahkan niat nk g melaka hahah..dgn cuti umum nye ntah ada hotel x utk stay emm..tp gamble je...Nasib baik x sesat nk g masuk highway plus then hubby trus memandu menuju destinasi melaka...senyum sekejap dlm hati...tp dugaan dengan hujan yg amat lebat sepanjang jln ke melaka..aduii..nape lak ujan ni mcm mana nk jln nnti bw baby..terpk lak ni..cm rs nyesal lak gi tnpa dirancang tp tetap berkeras hati ..kui kui..
tgk muka hubby dr tensen ke wajah yg lebih cool emm menanda kan die dh menerima semua dgn redha -menerima peel istri nye yg last minit wat plan dgn hati terbuka..kira-kira kul 7 lbh smpi melaka then singgah petronas tepi jln dan buka internet utk cari no tepon hotel2 yg ada di melaka..emm hotel seri mlysia fuull,puteri full..then nasib baik permaisuri ada lg emm huhu..igtkan smua full ,mati ahh nk tdo mana kalo hotl full..
lps check in hotel-rehat2 dulu-then kul 10 kuar g mkn ikan bakar umbai..emm restoran glamor paramesrwara umbai tu dh abis ikan,tggl ketam n sotong je..so kitorg decide mkn kt kedai lain...adui tggu punye lama..airnye smpi x sudah smpi pdhal dok tepi org wt air..bgtau blik n order blik br smpi..ishh..ns lemak dh 2 dh tp x smpi2 lauk2 nye..emm walaupn lmbt ,nasib baik sedap..kitorg ratah smpi abis ikan,udg n sotong..ketam x amik coz kecik sgt...oklah..

Destinasi esok gi area ayer keroh je..mls nk g bndar msti jem..first gi zoo negara tp br sikit berjln dh ujan lebat haaah..tggu punye tggu kami dok beratur naik keretapi tram then melawat kejap..terus blik..nk singgah2 tmpt lain pn dh xsmpt coz tggu ujan lama di zoo tadi..sy n hubby mmg dr subuh dh memulas perut sbb mkn knduri la tu..aduuii tp ms zoo ok je perut..nk on da way blik semua senyap je-fokus mencari tndas di highway ,time kt hghway perut meragam nk membuang..sabar jela..smpi kt RnR ,hubby pegi dulu tp dek sy pn x thn,bw gk aafi g tndas,,mmg nk bw je msk tndas bezrong sama2..x leh dh tggu hubby..darwisy dok tdo dlm kete..x pk ape dh...nasib baik ada mkcik cleaner sudi tolong jg aafi semntara ibu die pergi menunaikan niat ...tima kasih mkcik..jasamu tetap dikenang...tp okla gi berjln di melaka huhu..puas ati dpt gi bw drwisy jln2..

1 comments:

aku mzke said...

mane pulak zoo negara ada kat melaka???