MY FAMILY

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Monday, December 26, 2011

Jiran Oh Jiran

Kejadian semalam begitu membuat rasa hati ni marah or ntah tak tahu nk describe..
Ok buat pengetahuan ,kami baru pindah rumah sendiri bulan puasa yg lepas..Dah 4 bulan berlalu,
tp kami masih belum mngenali jiran di sebelah..pelik kan tp benar..jiran pun sorang je tepi ni..apartment yg kami beli ni setiap tingkat ada 2 pintu je..em mula2 adala bila terserempak say hello gitu2 je ..memang tidak berborak..almaklum la jiran ni cina dhla speakang je emm tak mesra lak tu..rasanya die tinggal sorg diri je(puan tua dalam 40 lbh la)..ari tu ada terserempak ngan anak lelaki die baru pulang dari luar negara untuk bercuti belajar..agak friendly..tp maybe mak dia tidak la kottt..Tibe2 semalam masa saya n hubby mahu keluar beli belah,jiran ni buka pintu tibe2 dan mula menegur hubby..kebetulan saya tidak keluar lagi hanya dengar suara jiran..igtkan die nk borak2 rupanya die mcm mrh kot dan cakap jangan kami hempas pintu kuat2..terutama masa pagi buta ..emm seminggu sebelum tu kami ada balik kelate pukul 4 pagi kami bergerak dan balik ke kl kira2 kul 6 pagi kami sampi..hubby mmg suka kuar pagi2 subuh or tengah malam jika balik kelate/return ke kl..emm rasanya itu je yg kami pulang pagi buta..
dia cakap akibat kami hempas pintu tu die x boleh tido..(hubby terpk?? dia ni tdo kat luar ke??coz kalo tido dalam bilik mana dgr pintu tu berbunyi??tp hubby x tanya la ngan die gitu) saya bile dgr dia ckp mcm tu ,terus sy mempertahan kan hubby then saya cakap memang pintu rumah kami agak tidak smooth so apa2 pn kena tolak/tarik agak kuat tp xdela smpi hempas2 pintu..gile ke apa kami nk hempas2 pintu???tak logik ..ishh jiran ni...napa nak wat hal dgn kami..dahla tak nah borak2 alih2 nak sound kita lak..darwisy ada la kala nya die tolak grail tu ,biasa la budak2 kan..ntah maybe dia x leh tima kot..bunyi bising aafi nangis ,darwisy dok jerit2 emmmm...coz dulu before saya beli rumah ni pun,pemilik dia hanya jadikan rumah ni rumah persinggahan so takdala bunyi2 kot..die pun aman dok sorg2..then bile kami pindah offcourse rumah ni berbunyi melainla kami bisu emmm..ape daaa..benda kecik pun di perbesarkan..nak tegur2 org pn biarlah kena cth pasang tv kuat2 ke karoke ke..emm baru betul2 bising,,ni pasal pintu bunyi pun dah komplen...memang bengong n takdapat den nak tima emm

2 comments:

she-G said...

bia la mito...hahaha...biakan die ibarat lalat je..hehe..leh gitu???tak pon tunjuk kat die pintu korang mmg prob..kata, "anti..ni kalo saya hempas gini gaya ye bunyinye???" dan sila hempas kuat2 time tu..hahaha....

SYINA*MAZLAN said...

tula..hubby ckp wat je macam biasa..kalo die tak tahan..die pindah..adae aku kesah....