MY FAMILY

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, December 30, 2008

HKL


Syg Hazim-ibu doa moga kembali sihat


Gmbr ni sy snap mase g melawat(dh xde tiub)




Gmbr ni ina kasi -lps operate



Gmbr dr ina gk -bendalir darah+nanah kuar ikut tiub tersebut


Awal muharam ari tu,sempat menjengok ina di hkl..Sy g ngn hubby n darwisy ..Tp hubby n darwisy x melawat sekali coz tkt darwisy jgkitkan selsema kat anak ina lak..bhy tu coz anak ina masih lg lemah..Kira-kira sejam gk luangkan masa di wad tu..mcm2 benda cerita smpi satu thp sedih lak bile tgk hazim menangis coz ina letak air pd badan die..Xleh tul tgk budak2 nangis ..Sadis tul..
Nnti pic kite letak later k..em arap hazim sihat semula..Ibu sntiasa doakan kesihatan hazim k.

P/s : suke tgk hazim gelak2 kt ibu em darwisy belum leh lg nk gelak2..baru senyum-senyum je hahha..

Sunday, December 28, 2008

Majlis Cukur Kaseh


Ibu yg posing lebih kan hahha


Otai n aimi bile lg hhuhuhu



Ibu-ibu n bakal Ibu????


25/12 yg lalu,kami dijemput ke rumah maria n amad di damansara damai..Majlis diadakan sempena masuk umah baru,cukur jambul kaseh dan majlis kesyukuran mak gec yg baru balik dr menunaikan haji di mekah..

Wednesday, December 24, 2008

Kecewa bercampur Syukur

1.Kecewa coz xdpt kpli (bergenang jap mata ini)

2.Syukur ke hadrat illahi memberi rezki anak utk ayah darwisy coz ayah darwisy dpt tawaran kpli..
Dan paling pnting ayah darwisy tidak berjauhan ngn kluarga coz kursus kpli hanya di area kl -bandar tun razak..dkt kot dr umah ni

3.Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah

Monday, December 22, 2008

Wedd ami n otai



lame tul nk tggu gmbr tawen diorg ni hhuhu..Amboi bagai pinang dibelah-belah..Lawo nyer hehe

Sunday, December 21, 2008

Darwisy di klinik


senyum la pulak hehe


Ne rawatan sonotron coz selsema

Bila Ibu dan Umi bertemu





Ala tomeinya anis n darwisy ni hehhe..Gmbr ni snap mase kawen kak ti ari tu..mmg dh plan ngn ct nk jupe di sana..Walaupn singkat pertemuan tp mmg beshh hhehe..Tima kasih umi kasi baju tdo orange kt darwisy huhu

Monday, December 15, 2008

Berjalan Di A famosa Resort




Ari sabtu lps (12-12/08) ,family sy g bercuti di A famosa Resort..Kitorg sewa satu banglo 4 bilik emm siap ade kolam renang..Best sgt cuti-cuti malaysia kt citu coz ramai yg join..Sakan budak2 mndi kolam almaklum xde kolam renang kt umah yg ade hy kolam ikan jer huhu..Pic will update later la k.



p/s suke tgk darwisy mndi kolam..Darwisy dh genap 3 bulan ari ni hehe

Friday, December 5, 2008

LAWAK SEIIIII

video


video

p/S SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA HAJI UTK SMUA KWN2 KU..

Monday, December 1, 2008

Kerisauan Melanda

Risau sapa nk jg darwisy..Buat masa skrg ,cu yg jg darwisy..Tp lps sebulan sape yg akn ambil alih jg darwisy.Buat pengetahuan smua,mak sy dh upah maid indon utk jg darwisy tp rase berat sgt nk lpskn die jg..Mybe coz maid tu br kawen n xde anak lg..Mybe aku risau dibawa lari n risau dgn byk isu2 yg kite bc dlm surat khbr n mcm2 lg..So,aku amik kptusan utk search nursery tp hasilnya

Nursery pertama - bilangan kanak2 yg dijaga agak ramai dlm belas2 gitu tp baby dlm 2 bulan xde lg..
Nursery kedua - bilangan anak yg dijaga dalam 8-10 org n 5 baby(antara 4bulan ke atas).Kalo aku anta darwisy,die merupakan yg termuda..Dan paling terkejut ,hanya 2 org penjaga shj..So imagine la..
Nursery ketiga - bilangan budak yg dijaga dlm 6 org(umah apartment) dan tiada baby yg dijaga buat masa ini ..

P/s teringat Mak Cak(adik bongsu ayah aku),die bgtau aku yg kite terpaksa redha je anak2 dijaga oleh nursery..Nak tak nak kite ne pk positif n harap tiada ape bnda buruk yg berlaku..Aduss cmne tu

Friday, November 28, 2008

Darwisy Comey


video

Labaikallah Humalabai



26/11/08 yang lalu,mak n ayah berangkat mengerjakan haji di mekah..Sedih rupenye semasa menghantar ayah n mak lagi2 bile mak berpesan supaya mendoakan mereka slmt di sana..Smua adik beradik bercucuran menangis..Semoga mak n ayah tenang mgerjakan haji dan diberi kesihatan yg baik semasa berada di sana...

Tuesday, November 25, 2008

Ceramah Akkil Hayy

JOM TGK HEHEH

video

Darwisy Demam


Hari jumaat lalu,anak ibu demam..Cian die..Opah die sumbat ketiak dan celah kaki darwisy dgn sapu tgn basah..Abis anak ibu basah heehe..Apelagi,anak ibu menangis kesejukan ..
Ibu xbw darwisy gi klinik pada mulanya coz kebetulan ubat demam darwisy masih ade lg,tp smpi ari ahad masih tak kebah..So ibu n ayah bw darwisy gi klinik idham bkt antarabangsa..Alhamdullilah darwisy dh pulih..Nnti later-later kite upload gmbr drwisy demam k..

P/s td pagi epa tepon..Amboi ceria tul.
To epa: Balik mesia bgtau k,em darwisy nk adiah dr UK.Em anis n kaseh sekali k hehe..Dh setahun di perantauan ,dh ade ramai anak buah hehe..

Thursday, November 20, 2008

AKU DH BERUBAH ker??

Saya: Abang tutupla la lampu nk tido darwisy ni..
Abang:Darwisy leh tdo tu
Darwisy:Senyap je(tgh mnyusu la heheh)
Saya: Sy nk tido darwisy ni,kalo drwisy xtdo..abg je yg tdo kn je...eii
Abang :Bole x ckp cm mase bercinta lu
Saya: Membisu( terpk-alamak terasa lak laki aku ni..em alamak alamak....
Saya: Tolon tutup lampu bole x -dgn nada lembut huhu..(merasa bersalah atas keterlanjuran kata-kata..mintak ampun)
Abang:Yela(trus tutup lampu)
Darwisy: ZZZZZzzzzzz

Rasa bersalah bile terpk peristiwa smlm..Aku dh berubah ckit kot hehe..Mintak ampun yer abg ku..

p/s smlm terima bite baik dr kwn yg mgatakan die dh mngndung sebulan..alhamdulillah..meramaikan umat nabi yg beriman di muka bumi ini..(Suke dpt tau kwn2 nk dpt anak..coz best ade anak tau..)

Wednesday, November 19, 2008

CIAN ANAK IBU

Ari ni darwisy ne bgn dan mandi awal..Cian anak ibu..Masa mndi td pn darwisy mamai n lentuk2 jer..Kalo x,si darwisy paling suke mandi manda tp bukan pagi buta mcm tadi..Terpaksa la,coz pak darwisy ne anta ke rumah makcu di damansara damai utk dijaga..Cian anak ibu ni ..

Tuesday, November 18, 2008

DH MASUK KEJE

1-Smlm merupakan hari pertama bkerja slps 2 bulan cuti bersalin..
2-Smlm rindu darwisy sgt2
3-Smlm juga darwisy mendapat ibu susuan - ibu susuan dia ialah makcu merangkap opah cu utk darwisy

Thursday, November 13, 2008

WEDDING IDA

JGN LA DARWISY NANGIS K..KECOH NNTI

YES, DH TDO ANAK IBU HEHE

GERAM BUNGA ROS TU

IDA N HUBBY


Pada ahad lalu,berlangsung nya majlis perkahwinan cousin di Dewan Kelana Jaya.We were invited to join the celebration(meramaikan rombongan menyambut menantu).That day,si Darwisy menangis mengamuk tp nasib baik masa masuk dewan xde la wt hal sgt..die tdo je..alhamdulillah hehe

Friday, November 7, 2008

With Moyang


Monday, October 13, 2008

CUKUR JAMBUL




Saturday, October 4, 2008

PINK PANTHER




TEMA COLOR RAYER THN NI IALAH PINK..SLMT HARI RAYE SMUA

Thursday, September 25, 2008

Pantang

Napela ade istilah berpantang slps bersalin..wargghh bosannye mkn bnda yg xbest hhuhu..
Asyik2 mkn nasi+ikan bilis+lada itam+kunyit+halia..Inilah mknn rutin ari2 aku..
Sbr jela..

Monday, September 22, 2008

Muhammad Darwisy Iman


Darwisy bukak mata


Cm muke ayah kn

Thursday, September 18, 2008

Tanggal 15 September 2008

Sihat x hhehe..Br je bersalin ni huhuuh

Anak Ibu comey


Baby yg diberi nama Muhd Darwisy Iman telah selamat dilahirkan pada tanggal 15 September 2008 di Pusat Perubatan Naluri Wangsa Maju..Alhamdullilah Allah permudahkan proses kelahiran anak sulung ku yg comey bangat..Terima kasih kwn2 di atas ucapan thniah..

kul 9.30 - smpi di klinik utk check up
kul 10.00 - jalani ujian CTG
kul 11.00 - doktor check n bgtau ade knstsi-dh buka 2-3 cm-dijngka bersalin sebelum magrib
kul 11.15 - masuk wad menunggu bersalin(tiada tnda2 sakit bersalin n ketuban tidak pecah lg)
kul 1.30 -stil x rase ape2 + smpt solat zohor
kul 2.15 - nurse pecahkan air ketuban
kul 3.15 - stil xrase sakit - dh buka 3 -4cm
kul 3.30 - rase sakit setiap 15 min
kul 3.40 -rase sakit setiap 2 min
kul 3.50 - mintak hubby pggil nurse coz sakit sgt
kul 4.00 - masuk labor room
kul 4.05 - muhd darwisy iman selamat dilahirkan..Alhamdullilah

Friday, August 29, 2008

Peristiwa 2 Hari


28/08/08- M.c
-Baby x gerak dgn kosisten-g jupe dktor(Pusat Perubatan Naluri)- Jalani ujian denyutan jantung baby-Alhamdulilah baby ok



27/08/08 - menghadiri KPLI intiviu
-Intiviu susah-aku jth longkang-mazlan tertinggal ijazah- perut meragam- lps tension coz xdpt jwb kpli dgn mkn McD


Sunday, August 24, 2008

Sekitar MAHA 2008





Geramnya kat tomato ni

Kusyuknya mendengar penerangan MARDI

Monday, August 18, 2008

BABY QASEH





Pagi sabtu lps,gec slmt bersalin anak perempuan yg bakal dinamakan Qaseh hehe..tercapai gk hasrat die utk mendapat anak perempuan..Ari ahad lps,sy n hubby melawat gec di Pusat Perubatan Damai.Ini antara gambar2 baby die yg smpt disnap hehe..Comey tul anak die..
Menurut gec die kena jahitan 2 kali ,cian die coz ade darah beku dlm rahim die..Sy rase ngilu gk nk bercerita tp msti kwn2 nk tau pengalaman gec heh..Em Lps Qaseh selamat dilahirkan ,gec terase sakit prut lagi n mcm senggugut n nk beranak kali kedua..Apabila diberitahu kpd doktor didapati ade darah beku di rahimnye so jahitan nyer terpkse dibuka semula dan dktor memasukkan tgn je mngeluarkan darah beku dan dijahit semula..Wah ngilunye..Cian gec.Ketika itu,gec dh pengsan dh ..Tp semasa jahit kali kedua ,die tersedar lak..Itu yg terasa skt tu..
Ape2 pn Alhamdulillah gec melahirkan anak secara normal dan slmt..Thniah gec..Gec mmg seorg yg tabah tu...