MY FAMILY

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, November 11, 2009

TIBA-TIBA JE

Tiba-tiba rasa sedey bile anta darwisy kt umah pengasuh...Tgk muka pengasuh mcm rs kesian kat die..Coz die dh anggp darwisy cm anak bongsu die..siap pggl adik lg kt darwisy..Mybe bulan ni bulan terakhir die jg darwisy..Tp cm berat sgt nk ckp ngn die psl hal ni,biar dulu laa....Sedeyyy la pulakkk.....

Sunday, November 8, 2009

Malang Hidung Darwisy




Tgkla hidung darwisy-ini gara gara lasak sgt..jatuh tertumus di lantai..

Sunday, November 1, 2009

Zoo Negara


Sempena cuti 5 hari masa deepavali aritu..sempat gak






meluangkan masa bw darwisy gi jln2 di zoo negara..tempat paling dekat ngn umah pn..10 minit dh smpi..Em lama gile x gi sane,rasenye last gi masa darjah 5-so dh 15 tahun tuuuuu...em dulu gi ngn adik,skrg gi ngn somi n anak.lps ni lak ngn cucu kot hahaha...She-mmg beshh bw alif gi sane ok..suke tgk diorg terpinga n berlari tgk haiwan2 di sana..Si darwisy berlari kejar bangau yang naik di jln2.








..


Sunday, September 27, 2009

Raya di Kelantan Part 2

Raya ke-5,sepupu kawen di pasir mas kelantan..Sepupu belah ayah yang sebaya ngan aku..Keluarga ku smua turun di kelantan utk sama-sama meraikan.


Selamat pengantin baru ija

Dekya n adik ipar,raida with darwisy

darwisy with ayah


photographer tengah tgkap gmbr darwisy

berkenalan dgn ore klate ke??

bersalaman bermaafan



darwisy with ibu

Raya di Kelantan Part 1

Tahun ni giliran raya di kelantan..Tema tahun ni adalah oren(warna last minit hhuuhu)..Asalnya tema warna grey tp amat susah cari baju melayu johor wrna grey utk suami..So jupe kedai yang jual baju melayu johor sepasang ngan anak..Trus beli..Kebetulan saya pn ade baju yg wrna oren..kire okla tu heheh

Us




comey berbaju melayu johor


ala-ala penari zapin pn ade


Berkesempatan beraya di rumah Kak yah

Wednesday, September 2, 2009

Meyie..Aku pn rindu zmn dolu ..

Gmbr ni aku jupe dlm pc dulu..saje upload memandang kn kita amat rindu UTM johor


Dinner SGG

gmbr epa yg skema heheh


gmbr poyo ko kui kui


masa sambut besday kite kn meyie


ni gmbr edit by kwn zila yang alim tu heehe..ntah linda dh tau blum

Aku nk tnjuk gmbr laki yg slim world ms ni hahah

Monday, August 24, 2009

Cuti Seminggu Yahoo..

Mggu ni start cuti sekolah..Lps merdeka br bukak sekolah..Cuti2 waktu berposa ni takdela nak gi mana2 memandang H1N1 kan..Tp saya n hubby amatla bosan dok kat rumah..After settle semua keje rumah,kitorg decide kuar gi beli lauk di carrefour..Esoknya,my hubby nk gi mydin di jln masjid india..Tp coz ati ni asyik nk kuar je..So sy n darwisy pn join sama..takut gak nk g tmpt ramai2 kn.Siap sedia topeng tp utk kami berdua jela topeng tu..last2 dh smpi jln masjid india kitorg xpakai pn coz nnti org ckp,ibu bapa pakai topeng,anak tak lak hah..So redha jela..Sempat juga survey bj melayu darwisy n hubby..Ceh br 2 ari pose,tp dh sempat rembat baju darwisy dulu..Hubby punye baju nnti dulu coz harga stil mahal lg skrg..tggu last2 pose nnti dtg balik..

Thursday, August 20, 2009

Aktiviti yang lepas-lepas

Sebenarnya byk aktiviti nk update tp mmg xsmpt la ..Minggu ni adalah minggu menjaga murid-murid exam..So pnt juga nak naik turun tangga sekolah.Minggu ni juga guru-guru terpaksa memakai mask yang merimaskan..Wah memang sangat2 sesak nafas pakai mask ni..Minggu ni juga minggu di mana ibu bapa menyerang pihak sekolah akibat mendapat berita mulut ke mulut mengatakan ada salah seorang pelajar di sini positif influenza A(H1N1)..Tp mmg betul pn berita tu tp pelajar tu diconfirm influenza A je bukan influenza A(H1N1)...Disebabkan itu juga guru-guru kelam kabut cari topeng muka tu hahha..Takut wei..Yang peliknya berita tentang budak tu hanya pihak sekolah je yang tahu tp ntah macam mana cerita itu cepat tersebar di kalangan ibu bapa..So ibu bapa pn beramai-ramai datang ambil anak mereka utk dibawa pulang..Yang sakit hati exam br nk start,ibu bapa trus suruh anaknya balik..

Oh ya..Tahniah kepada Fa coz dpt baby boy Arman Hakim..Nanti kita letak gmbr..Nk upload tak sempat la..

Genap 11 bulan,Darwisy dh leh jalan..tp stil macam robot..Nnti kita letak video die..tarak sempat maa..

Lg satu..Epy anniversary utk kami ..dh 2 thn dh..ni pn tarak sempat mau celebrate gk..

Slmt menyambut ramadhan pada semua k..adios

Thursday, August 6, 2009

Eppy besday wat ayah darwisy

Sunday, July 26, 2009

25 JULY 2009 -BESDAY-

Seharian menunggu lafaz ucapan selamat hari jadi dr suami tercinta..Mau sakit jiwa menunggu nya,Last2 senja masa nk mandi..Kad digantung di almari..Ceh,nasib baik igt..kalo tak igt mmg nk kena ni..Malam tu,kitorg mkn di Kenny Roger..Em sedap sgt..hingga menjilat pinggan..darwisy mmg kuat tul mkn mlm tu..Thanx hubby ku men'celebrate besday istri nya ni..heeheh



kad buatan hubby-sejak masuk kpli ni ,kreatif lak die ni..i really terharu ok

Okla enjoy this pic k :-

My Darling


My sweet family

Licin..sedap hingga menjilat pinggan..
Add Image

Saturday, July 25, 2009

Opah o...Opah

buai opah beli..Mula2 bukan main sonok lg darwisy..lame2 bosan lak die hehe..Cian opah,die dh xnk naik dh buai tu heheh

Monday, July 20, 2009

Latest pic n video

Ct salmah asked me to put some latest pic of darwisy..So ct enjoy this pic n also video k..





video

Wednesday, July 15, 2009

Mintak-mintak

Ari ni ade mesyuarat berkaitan hari kebangsaan kat sekolah..Malas la nk gi..mintak2 nama ku xnaik lg cm meeting mggu lps hahhaha...

Friday, July 10, 2009

LAME x UPDATE

Dh lame gile x update blog..emm byk nk cite tp ms xde sgt.nk kate keje kuat,xdela sgt..keje setgh hari tp pnt gk coz kebanyakan masa sesi ptg..rase cm lemah je..kalo sesi pagi i like hehe..cpt je dh blik n leh rehat2..Tp minggu ni cpt tul berlalu,wah sgt beshh cuti sabtu ahad..
Em sekolah tmpt sy keje ni ade masalah dgn guru besar nya..Semua cikgu xsuke guru besar citu..Garang n jht..Tp wt ms ni die takde lg wt hal ngn aku..Disebabkan cikgu2 citu byk mgumpat pasal die n cite perangai die..Aku seboleh2 mngelak berjumpa die..Malas2 la..smpi meeting pn kekadang terlepas pandang je ..Igtkan die x perasan,kantoi ari tu..Dalam meeting baru2 ni,nama aku disebut-konon GB(guru besar) nk perkenalkan aku kat semua guru,alih2 aku xdtg dat day..Esoknya ramai cikgu tanya,nape xdtg meeting..kantoi kantoi..Byk nk cite psl perangai GB ni,aku ni pasang telinga je kalo ade gosip2 liar..kira up to date la gk..kekadang ade je guru dtg bercerita tanpa diminta..Tp ok gk,beshh bergosip ni ..i like..
Ari tu,masa aku ne jaga dak pra sekolah,GB dtg n die nmpk budak pra sekolah pakai tudung ala2 indon.Die trus cabut tudung budak tu..Aku tersentap gila tgk..Patut ke cmtu..Cian budak tu terkebil2 tanpa tudung..Jht x jht..GB ni mmg anti ngn tudung ala indon ni,even guru sebole x nk diberi pakai tudung cmtu..Gilak..Em ustazah lak die suh pakai tudung labuh..Skrg kn ustazah muda agak bergaya..Diorg still bertudung bwh dada cume pakai tudung bawal la,indon la n mcm2 fesyen-ala ustz bahiah..Si GB ni otak mereng..die bole ckp,sy tak kan panggil awak ustazah selagi tak pakai tudung labuh..Byk lg kes nye..tp ckp la itu je sy leh cite..wt sakit ati je..
Tp yg ptg die x gnggu aku wt keje..:->

Tuesday, June 23, 2009

Tahniah

Tahniah pada ct salmah kerana mendapat DPLi ..Wah ct,mmg rezki anak..I'm really epy 4 U..Ct sahabat yg amat memahami memandangkan kami antara terawal memiliki anak..Dia tmpt sy meluahkan dan berkongsi suka n duka..Sy sgt terharu n gembira bile tahu ct dpt..To CT-sy arap awak tabah melalui dugaan yg Allah berikan pd awak..Allah memberi awak super duper rezeki thn ini..Allah memberi anak lelaki n rezeki DPLI kpd Awk..Sy arap awak berjaya tempuhi onak duri ini..Itu cabaran kpd awak n sy arap awk dpt menghadapi cabaran itu ..Sy tau bukan senang awak nk tggl kn anak yg br lahir ..Tp sy knl awak seorg yg tabah..Insyallah awk berjaya lakukan utk anak2 awak..Chayok ct..

Tahniah juga pd alya..Akhirnya berkahwin gk die hhehe..Sori xdpt hadirkan diri..Awat x wat ms cuti sekolah..Sy mmg cuti ..Semoga hubungan yg dibina ini diredhai Allah n cpt2 dpt anak k..

Saturday, June 20, 2009

Anak Pengasuh


Ni gambar melawat anak pengasuh darwisy yg patah kaki masa main bola..

Murid sekarang hehe

Ari khamis lepas sy terima satu bungkusan dari murid tahun 1 iltizam..Bungkusan tu direnyuk n di pas kepada saya..Igtkan sampah


Nila bungkusan renyuk


Ceh rupenya murid bg sy pen sebagai adiah-siap tulih nama lg